港心聲

香港回歸後的一場最大型爭鬥

香港正在經歷一場最大型爭鬥,不單係經濟層面,戰場繼雨傘運動後,由佔領中環同旺角,擴大至香港各區。

當年黃色革命歷時69天,由於政府一直沒有退讓,同反對派打持久戰。結果支持者見沒有成效,打散左佢地軍心,傻既追隨者見無料到,一場革命就因為咁而沒有得逞。

運動過後更因為大部分搞手更被檢控,落得入獄收場。

我相信上次運動後,反對派一直再重新部署,今次表面上沒有大台,更加大力度煽動更多不同年齡層出黎,配合黑媒及文宣大規模去迷惑市民,令到香港面臨重大打擊。

開始時簡單的一句「反送中」,根本大部份市民都唔知條例修訂的內容。在鏡頭下,暴徒、黑記、議員、律師、老師、宗教領袖、街坊演員多方面配合,放大呢個佢地口中所謂既惡法,令今天上衝衝擊既市民傻更更甘獻身,每個星期都有大量暴動行為。

政府及警察一直忍住,唔可以俾佢地係國際層面上,被放大、被誣捏。當然,經過上次教訓後,反對派一定唔會甘易放棄啦。

依家除左破壞了香港經濟,搞掂個機場,等你無遊客黎,斷香港人米路,然後再拉埋一班無辜既學生出黎,簡直係為左終極一戰。

呢張單可以肯定係全香港市民一齊埋,上一代好努力去搵錢,荷包入面有一定彈藥,我相信最大影響一定係八九十後同將來出來社會既零零後既一群。

今日你無知的抗爭,他日你必定承受一切既後果。

香港人開始忍唔住,之前就話驚俾人起底、搞你既生意,依家大家明白到一切都是煙幕,得個驚字有咩用?咪再俾小部分美國人影響大部份香港人人,企出黎!聚沙成石,香港人救香港。

Author: 香港發聲

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *